Ekskursija ,,Magiškasis Vilnius”

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2022-01-21
  • Kategorija: Aktualijos

Sausio mėn. 9 b klasės mokiniai dalyvavo ekskursijoje ,,Magiškasis  Vilnius”.
Nors oras buvo vėjuotas ir šaltas, dvi valandas su malonumu praleidome vaikščiodami po senamiestį ir klausydamiesi gido pasakojimo. Sužinojome istoriją apie angelą Užupyje ir slaptą tunelį, kuriame galima sugalvoti norą, aplankėme trumpiausią Vilniaus gatvelę – pasijutome  tarsi  senovės Ispanijoje. Dar aplankėme pirmųjų mitingų už Lietuvos laisvę vietas.

"Man patiko ekskursija. Buvo įdomu pasivaikščioti po miestą: pamatyti  laiptus, skirtus poetui Česlovui Milošui ( beje, tokie laiptai yra ir Krokuvoje),  pasigrožėti  Barboros Radvilaitės skulptūra.” (JV)
"Ekskursijoje sužinojau, kur galima sugalvoti norą, pamačiau labai daug gražių vietų, kuriose  nesu buvęs.“ (MG)
"Vaikščiodami po Vilniaus gatves ir gatveles, mes sužinojome apie labai įdomias – sakyčiau, magiškas -  miesto vietas. Tai buvo labai įdomu, nes visiems patinka  mistika ir magija. Aš ir mano bendraklasiai  galėjo  susipažinti  su Lietuvos istorija. Ir ne tik. Pavyzdžiui, aš sužinojau apie tai, kad mūsų sostinėje yra laiptai, pavadinti Česlovo Milošo vardu, nes jis čia netoliese gyveno. Taip pat aš sužinojau, kad Užupio angelas buvo pastatytas po Užupio prezidento draugo mirties. Be to, Užupyje yra metalinis katinas, kuris gali  padėti sunkiose situacijose. Mums papasakojo jo istoriją ir kai kurie net paglostė jį, kad jis jiems padėtų. Galiu pasakyti, kad daugeliui iš mūsų patiko ši ekskursija, nors mes labai sušalome.” (DJ)
"Buvo gana įdomu. Daugelis nežinojo Vilniaus istorijos ir kai kurių ypatingų vietų. Pirmą kartą sužinojau apie katiną  ir meilės tunelį. O Užupyje man labai patiko pasakojimas apie undines. Pasidarė  be galo įdomu, ar tai tiesa. Ačiū už ekskursiją :)” (KG)
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos