Lietuvių kalbos dienos gimnazijoje

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2022-03-04
  • Kategorija: Aktualijos

Kaip jau įprasta, vasario pabaigoje - kovo pradžioje gimnazijoje organizuojamos Lietuvių kalbos dienos. Jų metu bus organizuojamas 2-11 klasių skaitovų konkursas, renkamas raštingiausias 1-4, 5-6, 7-8 klasių moksleivis. Vyks edukacinės pamokos ,,Skalvijos“ kino centre – 8 kl. mokiniai žiūrės ir vėliau aptars  filmą ,,Ekskursantė“. 10 kl. mokiniai Menų spaustuvėje žiūrės  spektaklį ,,ANTI“. Planuojamos edukacinės pamokos A.Mickevičiaus bibliotekoje, Vilniaus senamiestyje,  vyks susitikimas su rašytoju T.Dirgėla, įvairios viktorinos ir mini projektai.  Organizuojama paroda ,,Per žodį, spalvą – į mintį ir širdį“ – tai respublikinio projekto – kūrybinių darbų konkurso ,,Tvari ateitis – išsaugota gamta“ II etapas.

Kviečiame prisijungti ir aktyviai dalyvauti  Lietuvių kalbos dienų renginiuose.

 

Netradicinė pamoka Menų spaustuvėje

Kovo 2 d.  mūsų gimnazijos  10 a., 10 f ir keletas 10 c kl. mokinių kartu su savo lietuvių kalbos mokytojomis  dalyvavo netradicinėje pamokoje Menų spaustuvėje – žiūrėjo Panevėžio teatro ,,Menas“  spektaklį  ,,ANTI“, paremtą antikine Sofoklio pjese ,,Antigonė“ ir keturių aktorių pasakojamais asmeniniais išgyvenimais.

Keletas mokinių atsiliepimų.

 ,,Spektaklis man labai patiko. Tik pamačiusi patalpą, kur vyks spektaklis, supratau, kad bus įdomu. Aktoriai vaidino labai natūraliai, bendravo  su žiūrovais  lyg senais gerais draugais. Jaučiausi lyg būčiau ,,comedy show“. (Valerija)

,,Man labai patiko spektaklio formatas. Manau, taip  daug lengviau suprasti  kūrinį. Patiko, kad aktoriai  ne tik vaidino  Sofoklio pjesę, bet ir ir pasakojo savo istorijas. Jie ir mus, žiūrovus, įtraukė į savo improvizacijas“. (Denis)

,,Patiko. Pirmą kartą mačiau tokį spektaklį- improvizaciją. Tiesa, buvo labai tvanku“. (Nikita)

,,Spektaklis man patiko. Galima sakyti, kad tai – interaktyvus, modernus teatras, laužantis visus teatrų  stereotipus. Mes galėjome bendrauti su aktoriais ir už dalyvavimą gauti saldainių. Vienu žodžiu, buvo linksma ir įdomu. (Nikita)

 

Nepaprasta pamoka su knyga – susitikimas su rašytoju T.Dirgėla

Vasario 21 dieną 5f klasės mokiniai Mokytojų namuose dalyvavo susitikime su rašytoju Tomu Dirgėla (projektas ,,Vaikų žemė“). 
Penktokai buvo pakviesti tapti ir detektyvais, ir rašytojais. 
Penktokus lydėjo lietuvių kalbos mokytoja A.Žukauskienė ir E.Podpriatova. 

 

 

3-4 klasių lietuvių kalbos olimpiada

Praėjusią savaitę mūsų mokykloje vyko 3-4 klasių lietuvių kalbos olimpiada. Joje dalyvavo gausus būrys 3-4 klasių moksleivių. Sveikiname nugalėtojus!

 

  

    

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos