Erasmus+ projekto „Darnus vystymasis“ baigiamasis susitikimas

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-05-27
  • Kategorija: Aktualijos

Gegužės 7-13 dienomis Vilniuje įvyko Erasmus+ projekto „Darnus vystymasis“ baigiamasis susitikimas. Į Lietuvos sostinę atvyko mokiniai ir mokytojai iš Graikijos, Ispanijos, Vengrijos ir Belgijos.
Susitikimo programoje buvo gausu įdomių edukacinių užsiėmimų, skirtų projekto temai ir kultūrinei veiklai.
Tvarkaraštis ir apžvalga

PIRMADIENIS 08.05 – Pristatymas ir dirbtuvės ,,Santaros” gimnazijoje
•    Temos „Energija ir ištekliai“ pristatymas
•    Ledus laužanti veikla.
•    Situacijos pristatymai kiekvienos šalies tema.
•    Ekskursija po Vilniaus senamiestį

ANTRADIENIS 09.05 Apsilankymas parlamente
•    Ekskursija po Lietuvos parlamentą. Diskusija su Seimo nariu (Aplinkos apsaugos, tvarumo, energetikos komitetas)
•    Dirbtuvės ir ekskursija Energetikos ir technikos muziejuje

TREČIADIENIS 10.05 Dienos išvyka į Visaginą.

•    Ekskursija po Visagino atominę elektrinę
•    Ekskursija į atominės elektrinės valdymo pulto simuliatorių
•    Pietūs atominės elektrinės valgykloje
•    Drakonų valčių varžybos.

KETVIRTADIENIS 11.05- Išvyka į Trakus

•    Ekskursija su gidu po viduramžių Trakų pilį.
•    Pietūs tradiciniame nacionaliniame restorane.
•    Atsisveikinimo vakarėlis restorane (projekto bendruomenė: mokiniai, mokytojai, tėvai)

PENKTADIENIS 12.05 – Protų žaidimas
Protų mūšis (Europos Sąjunga: geografija, istorija, kultūra, energija ir ištekliai)

Štai keletas mokinių atsiliepimų apie projektą:

Darja Kranova , 11b kl.
,,Praėjusią  savaitę mūsų mokykloje vykęs Erasmus+ projektas suteikė Vengrijos, Belgijos, Ispanijos, Graikijos bei mūsų mokyklos mokiniams galimybę smagiai praleisti laiką kartu, praplėsti žinias apie Lietuvos energetiką ir resursus,  susipažinti su Vilniaus lankytinomis vietomis. Man asmeniškai ypač naudinga buvo pabendrauti su bendraamžiais iš kitų šalių, sužinoti daugiau apie jų kultūras, praplėsti akiratį bei patobulinti savo anglų kalbą. Mano manymu, Erasmus + projektas yra nereali galimybė moksleiviams tobulintis, megzti naujus ryšius, pamatyti kitas šalis ir įgyti naujų žinių bei naudingos patirties.” 

Viktorija Kovzan,  11b kl.
,,Tai buvo pirmas kartas, kai aš dalyvavau mainų programoje. Labai išgyvenau dėl to, ar mergaitėms, kurios gyvens mano namuose, patiks. Palengvėjo, kai  supratau, kad viskas patinka - ir maistas, ir namai, ir šeima, ir miestas. Jaudulys dingo ir mes labai linksmai leidome laiką. Kiekviena diena buvo įdomi ir pažintinė. Galiu pasakyti, jog tai neįkainojama patirtis- sužinojau dar daugiau ne tik apie užsienio šalis, ju tradicijas bei kultūras, bet ir apie Lietuvą. Susipažinau su naujais žmonėmis. Su kai kuriais tęsiu bendravimą ir  projektui pasibaigus. Erasmus+ programa suteikia puikiausią galimybę tobulėti. Bendravimas su užsieniečiais mane įkvėpė keliauti ir pažinti naujas vietas. Dar labiau patobulinau ne tik kalbos, bendravimo, bet ir komandinio darbo įgūdžius. Be to, šis projektas padėjo man susitaikyti su kai kuriomis baimėmis, išmokė mane, jog nereikia  bijoti, reikia bandyti. Todėl esu be galo dėkinga mokytojai, suteikusiai  man šią  galimybę.”

Anastasia Kranova, 11b

Nuo gegužės 8 d.  iki 12 d. dalyvavau Erasmus+ projekte. Savaitė prabėgo labai greitai, nes buvo labai įdomu. Niekada neteko lankytis Trakų pilies viduje, o  šio projekto dėka man pasisekė aplankyti pagrindines šios pilies menes. Bendravimas su bendraamžiais iš kitų šalių man suteikė  daug malonių  įspūdžių, naujų žinių  apie kitas šalis, galimybę susirasti naujų draugų ir gerai praleisti laiką. Be to, bendraudama praktikavau anglų kalbą ir išmokau naujų žodžių. Labai smagiai praleidau laiką!


Mila Los, 10a

Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę sudalyvauti tokiame projekte kaip Erasmus+. Erasmus+ labai vertinga programa, kuri teikia galimybę  įgyti naujų patirčių ir susipažinti su kitomis kultūromis. Šis projektas padėjo man patobulinti anglų kalbos įgūdžius ir susirasti naujų draugų,.

        
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos