Spektaklis "#beskambučio"

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-05-05
  • Kategorija: Aktualijos

Lietuvos nacionalinis dramos teatras  gegužės 5 dieną   atvyko į  Vilniaus „Santaros“ gimnaziją su spektakliu #beskambučio, pagal Augustino Sireikio pjesę.
Spektaklis „#beskambučio“ – tai atvirumo pamoka, vykstanti įvairiose Lietuvos mokyklų erdvėse. Spektaklis kviečiantis ne į teatrą, bet atvažiuojantis pas mokinius, jų tėvus ir mokinius.
Pjesės tema - apie šiuolaikinius mokinius, mokyklą ir apie tai, koks būtų gyvenimas, jei... nebūtų skambučio!

Šis spektaklis nėra tradicinis vaidinimas scenoje, jis rodomas įvairiose mokyklos patalpose, kuriose veiksmas rutuliosis visur: koridoriuose, prie direktoriaus kabineto, sporto salėje. 

Režisierius Paulius Tamolė: „Mokyklos problemos persiduoda ir į kitas sritis: į darbovietes, į visuomenę, kartu ir į teatrą. Mokyklinės patirtys ilgą laiką gyvuoja ir su mumis, ir aplink mus. Mes kalbėsime apie tai, kas mums, aktoriams / kūrėjams, rūpi, bet spektaklį apvilksime mokyklos rūbu, mokyklos „forma“. Patirtis liks mūsų pačių. Ji bus pamatas, ant kurio turėtų gimti visas spektaklis. O „rūbas“ – tie koridoriai, takai, kuriais mes keliausime link ašies, link galutinio rezultato, bus reali mokykla, kurioje vaidins profesionalūs aktoriai.“

„Spektaklyje kiekvienas kalba apie tai, kas jam rūpi, kuo nori pasidalinti. Visos istorijos autentiškos, išgyventos, skaudžios, džiugios, tikimės, kad atliepia ir klausantiems rūpimus klausimus“, – sako Paulius Tamolė. 

„Galbūt aktorių istorijos paskatins ir moksleivius būti atviresnius vienas kitam, padrąsins mokytojus dalytis ne tik teorinėmis žiniomis. Galbūt ilgainiui nebereikės skambučio pradėti pamoką, pradėti pokalbį, tai darysime nieko neverčiami, neskubinami, su noru ir nuoširdžiai. Juk tai, kas vyksta mokykloje – persikelia ir į kitas gyvenimo sritis: šeimą, universitetus, darbovietes. Kokių jų norėtume?“ – klausia Paulius Tamolė.

(Prieiga prie interneto 2023-05-06: https://www.teatras.lt/lt/spektakliai/augustas_sireikis_beskambucio/)

--------------------

,,Spektaklis buvo neįprastas , vaidino ne tik aktoriai, bet  ir mes dalyvavome spektaklyje. Labai įspūdingas ir gražus spektaklis.” (S.J., 10b)


,,Man labai patiko spektaklis, buvo įdomu dalyvauti jame.”(D.L., 10b)

,,Nepaprastas spektaklis, tokio dar nebuvau  matęs. Labai buvo įdomu dalyvauti ir visai nenuobodu.”(M.S., 10b)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos