,,Vilnius yra  mokykla“

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-06-20
  • Kategorija: Aktualijos

Vilnius – miestas, pilnas galimybių mokytis. Tai suprasdami ,,Santaros“ gimnazijos mokytojai aktyviai įsitraukė į projektą ,,Vilnius yra mokykla“, kuriuo siekiama  modernumo švietimo sistemoje - bent 10 proc. pamokų perkelti iš mokyklos pastato į miesto erdves.

Birželio 20 d.  5-10 kl. moksleiviai  dalyvavo netradicinėse pamokose Vilniaus mieste - lankėsi Kairėnų VU Botanikos sode, Energetikos ir technikos muziejuje, susipažino su Vilniaus senamiesčio kultūros objektais, senamiesčio bažnyčių paveldu, išbandė gimnazijos ekologinį maršrutą. O 10 b ir 10 c klasių mokiniai lankėsi Valstybinėje darbo inspekcijoje. Teisininkas RT pravedė labai naudingą ir įdomią pamoką  - ,,Pirmasis darbas: viskas, ką reikia žinoti įsidarbinant" (pagal programa ,,Vilnius yra mokykla") . Mokiniai sužinojo, ką svarbu daryti ieškant ir pradedant naują darbą. Be to, jie sužinojo apie savo, kaip darbuotojo, teises. Susitikimo pabaigoje jie žaidė Kahoot ir nugalėtojai buvo apdovanoti prizais.
Vėliau teisinkas atsiuntė laišką (žr. žemiau) ir savo pristatymo skaidres, kurios bus naudingos mokiniams.
,,Laba diena,
 norime padėkoti Vilniaus ,,Santaros"  gimnazijos mokytojams ir mokiniams už viešnagę Valstybinėje darbo inspekcijoje. Tikimės, kad pamoka, kurioje aktyviai dalyvavote, suteikė mokiniams žinių ir naujų kompetencijų, padėsiančių sėkmingai sukurti darbo santykius. Mokiniai sužinojo, kad prieš pasirašant darbo sutartį, būtina atidžiai susipažinti su darbo sutarties sąlygomis bei darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimais. Siunčiame pamokos medžiagą.

Ačiū jums ir maloniai kviečiame atvykti su kitomis klasėmis.

Pagarbiai, RT''

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos