Dovana Vilniui

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-03-16
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kovo 9 d. mūsų gimnazijos II kl. mokinė Eugenija Koiraitė dalyvavo Vilniaus miesto gimnazijų I - IV kl. mokinių konferencijoje - parodoje „Dovana Vilniui“, kuri vyko Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų Rūmuose.
E.Koiraitė sėkmingai atliko projekto užduotis: iš antrinių medžiagų padarė Vilniaus Rotušės aikštės maketą ir parašė  darbą „Mūrinė Vilniaus architektūra: Vilniaus Rotušės aikštė“. Renginio organizatoriai labai aukštai įvertino mūsų gimnazistės darbą ir pakvietė į projekto finalinį etapą. E.Koiraitė  buvo viena iš septynių  geriausiai įvertintų projekto dalyvių. Džiaugiamės jos sėkme.  
Dalinamės E.Koiraitės įspūdžiais:

,,Man buvo didelė garbė atstovauti savo mokyklai integruotoje istorijos-technologijų konferencijoje, kuri buvo rengiama Valdovų rūmuose. Praėjusi  du atrankos etapus, turėjau parengti susijusią  su mano projektu  kalbą ir pristatymą. Konferencijoje dalyvavau kartu su savo  istorijos mokytoja . Valdovų rūmuose  buvo surengta paroda iš dalyvių darbų, kurių  kiekvienas buvo vertas dėmesio. Supratau, kokie  kūrybingi  ir ambicingi yra mano bendraamžiai.  Konferencijoje  labiausiai man patiko dalyvių sukurti filmukai. Jų buvo tik keletas, gal  todėl taip  įsiminė.

Buvo itin malonu  matyti  Seimo narę Paulę Kuzmickienę, kuri klausėsi kiekvieno mūsų pristatymo. Konferencijai pasibaigus , visi buvome apdovanoti ir pakviesti bendrai nuotraukai.

Vėliau mūsų  laukė edukacinė programa, kurią  parengė Valdovų rūmų muziejaus gidai. Buvo  įdomu sužinoti naujų istorijos paslapčių.

Dalyvavimas šiame konkurse buvo be galo naudinga patirtis ir yra didelis indėlis į mano ateitį. Esu labai dėkinga už tokią galimybę.“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos