ATEITIES PROFESIJA: kaip išsirinkti?

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Kokią vietą žmogus sau numatė naujajame (AI) pasaulyje?
–  Kokias formas įgauna amatai?
–  Kokių specialistų ieško sėkmingiausi startuoliai Lietuvoje?
-    Kokios savybės ir įgūdžiai šiandien kuria neabejotiną pridėtinę vertę?
Atsakymų į šiuos ir daugelį kitų klausimų  parodoje  „Karjera ir studijos Lietuvoje 2024“  ieškojo III a, b ir c klasės mokiniai. Mokiniai gavo puikią galimybę vienoje vietoje iš pirmų lūpų gauti visą reikalingą informaciją apie Lietuvos universitetus, aukštąsias mokyklas ir profesinio mokymo įstaigas bei aplankyti karjeros mugę.
Mokytojai taip pat turėjo galimybę sužinoti apie profesinio tobulėjimo galimybes, pabendrauti su specialistais. Be  to, LRT žurnalistė paprašė mokytojų (T.B., V.A., N.N.) duoti interviu ne tik apie tokios parodos naudą, bet ir pasidalinti  nuomone apie TP. https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2236986/studiju-parodoje-sutikta-vienuoliktoke-as-nesvajoju-as-nuo-pirmos-klases-zinau-kuo-busiu

Keletas  mokinių atsiliepimų  aiškiai atspindi tokio ugdymo naudą:

,,Gana įdomus renginys su daug įdomių vietų ir parodų. Man asmeniškai labiausiai patiko profesionalių automechanikų stendas. Ten buvo modifikuotas automobilis, kuris man labai patiko. Pasikalbėjau su kuratoriumi ir paėmiau iš jų lapelį su informacija.’’ (A.V., III b)

..Buvo labai įdomu, daugybė vietų su skirtingais universitetais, jų pasiūla ir tuo, ką galima patirti.Taip pat buvo galima apsilankyti ir dalyvauti įvairiose konferencijose, susijusiose su aukštuoju mokslu ir ne tik. Sužinojau naudingos informacijos, pvz., ką reikia žinoti stojantiesiems į bet kurį universitetą, kokias galimybes turi moksleiviai, kokius dalykus reikia išlaikyti teikiant prašymą, kas privaloma ir kas neprivaloma. Pranešėjai kalbėjo apie studijų kryptis ir kaip jas pasirinkti.’’ (K.M., III b)

,,Aš buvau sužavėtas  įvairių universitetų, pristatytų parodoje, gausa. Įdomu buvo sužinoti apie skirtingas studijų programas ir mokymosi galimybes. Man patiko bendrauti su įvairių universitetų atstovais ir sužinoti apie jų specializacijas. Apsilankymas parodoje padėjo man geriau suprasti, kuris universitetas atitinka mano interesus ir mokymosi tikslus.’’  (N.B., III b)

,,Labai patiko paroda, išgirdau daug variantu renkantis karjerą. Tik blogai, kad pačios įdomiausios paskaitos buvo pabaigoje.” (S.J., III b)

,,Šiandien apsilankiusi studijų ir karjeros parodoje sužinojau daug įdomių dalykų. Turėjome galimybę susipažinti su studijų programomis, sudalyvauti konkursuose ir pakalbinti žmones su patirtimi skirtingose srityse. Po pokalbio su universitetų ir kolegijų atstovais susidomėjau kryptimis, apie kurias anksčiau net negalvojau, bei įsitikinau, kad viena iš mane dominančių studijų neatitinka mano lūkesčių, todėl manau, kad paroda labai naudingai’’ (J.V., III b)

,,Puikūs įspūdžiai. Žmonės gerai paaiškino ir atsakė į  pateiktus klausimus apie priėmimą ir pan. Radau daug naujų galimybių , kurios mane sudomino.’’ (O.N., III b)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos