,,Santaros‘‘ gimnazijos ir Nacionalinės dailės galerijos (NDG) ilgalaikis projektas ,,Vilnius kalba“

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2022-12-20
  • Kategorija: Aktualijos

Gruodžio 7d. 8 f klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis V. Lauciuviene, V. Franukevičiene ir geografijos mokytoja R. Dingeliene dalyvavo Nacionalinėje dailės galerijoje integruotoje projekto ,, Vilnius kalba“ kūrybinėje sesijoje, kurią mūsų gimnazijos mokytojos parengė  kartu su NDG  edukatore E. Nedzinkskaite.  
Mokinių atsiliepimai apie pamoką:
,,Man labai patiko J. Zikaro  skulptūra ,, Moderniška madona“. Žiūrėdami į ją mes galime pamatyti, kaip keičiasi žmonių požiūris į meną, kaip keičiasi visuomenės vertybės. Pamoka buvo labai įdomi ir naudinga, aš sužinojau daug dalykų, kurie padėjo geriau suprasti autorius ir jų  idėjas. Aš sukūriau skulptūrą ,,Pagalbos ranka“. Norėjau pavaizduoti žaizdotą ranką , kuri simbolizuoja gydytojų ir savanorių pagalbą sunkai sergantiems ir kenčiantiems žmonėms. Šią skulptūrą pastatyčiau prie Vilniaus  ligoninių ar poliklinikų.“ (Marfa I.)

,,Didelį įspūdį man paliko atmosfera. Muziejus labai modernus. Kūrybinių dirbtuvių metu sukūriau skulptūrą , simbolizuojančią meilę. Tikrai norėčiau dar kartą apsilankyti šioje galerijoje ir susipažinti  su dailės darbais. Norėčiau, kad tokios pamokos vyktų dažniau.“ (Daša G.)  

,, Pamoka už mokyklos ribų buvo labai naudinga. Aš praplėčiau savo akiratį, sužinojau daug naujo, ko nesužinočiau mokykloje. Buvo įdomu, nes buvau naujoje erdvėje, dėstė naujas  žmogus.  Man patiko P. Rimšos skulptūra ,, Artojas“, kur su meile parodytas paprasto žmogaus vargas. Man labiau patinka realistinės skulptūros, o modernios nelabai.“ (Taisija J.) 
   
,,Man patiko muziejaus dizainas, menininkų darbai, modernios ir įdomios idėjos. Labai patiko menininko A. Railos Vilniaus  energijos žemėlapis ,, Žemės galia“. Patiko, kad leido pabandyti sukurti savo skulptūrą. Aš padariau vilką su karūna, nes pamaniau, kad jis geriausiai atspindi mūsų miestą ir jo istoriją.“ (Viktorija A.)

,,Man labai patiko, kad leido iš iškarpų padaryti skulptūrą ir pačiam nuspręsti, kur Vilniuje ją būtų galima pastatyti. Tokio kūrybingo darbo aš dar niekada nedariau. Aš sukūriau skulptūrą, kurioje žmonės galėtų atskleisti savo mintis . Tikiuosi, kad mes dar sugrįšime į šią galeriją.“ (Nikita L.)

,,Muziejus labai gražus. Man patiko minimalistiniai darbai, kurių nerodė edukatorė, bet aš vis tiek juos pats apžiūrėjau. Sužinojau daug apie lietuvių menininkus, išmokau naujų lietuviškų žodžių. Dabar žinau, kaip lengva padaryti skulptūrą iš popieriaus. Padariau skulptūrą ,,Paukštis“, simbolizuojančią laisvę, deja, vienas bendraklasis ją sugriovė“(Ignatas P.)

,,Man patiko ir paveikslai, ir skulptūros. Smagu buvo pabūti su savo draugais ir mokytojais. Dar labai patiko, kad išėjome iš mokyklos.“ (Jaromir T.)       


 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos