2023 metų Europos diena ,,Santaroje’’

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-05-09
  • Kategorija: Aktualijos

Gegužės 9-osios  rytą projekto MEPA ,,Santaros‘‘ gimnazijos  jaunesnieji ambasadoriai pasitiko įeinančius į mokyklą pačių mokinių pagamintais suvenyrais. ES ženkliukai buvo padovanoti ir gimnazijos svečiams, projekto Erasmus+ dalyviams. Visi taip buvo pasveikinti su Europos diena. 
Šventinę nuotaiką palaikė ir papuošta mokinių darbais mokykla. Gimnazistai dalyvavo mini projektuose „ES vėliavos“ ir „Europos Sąjungos DNR“
 Per istorijos pamokas 5-8 ir I- II gimnazijos klasės bandė savo jėgas protų mūšiuose „Pažink Europos Sąjungą“. Mokiniai turėjo atsakyti į įvairaus sudėtingumo klausimus,  susijusius su Europos istorija, geografija, kultūra. Gerai pasirodyti žaidime padėjo anksčiau mūsų gimnazijos mokytojų vestos pamokos apie Europos Sąjungos ir Europos Parlamento veiklą. 
Dauguma mūsų moksleivių aktyviai dalyvavo savo žinių apie ES patikrinime Europos komisijos atstovybės Lietuvoje organizuotame    Europos egzamine. 
Smagiausia Europos dienos minėjimo dalis-  tai flašmobų maratonas: Jaunieji ambasadoriai,  siekdami ugdyti jaunosios kartos europietiškumą, pilietiškumą ir domėjimąsi ES,  gimnazijos vidiniame kieme organizavo linksmą flašmobą pradinei mokyklai. Skambant eurovizinei muzikai pradinukai atliko įvairius judesius .Buvo linksma ir smagu, todėl nuspręsta pakartoti kitos- ilgosios - pertraukos metu.
     IIc klasės gimnazistai surengė pilietinę akciją Vilniaus Europos aikštėje. Demonstravo ES valstybių vienybę ir džiaugsmą, kad esame europiečiai. Akcija sulaukė praeivių dėmesio. Daugelis klausė, kodėl čia susirinkome, kodėl demonstruojame vėliavas . Labai keista, kad yra žmonių, kurie dar nežino apie Europos dienos šventę. Mes pasiūlėme aktyviai dalyvauti miesto organizuojamuose renginiuose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos