Aplinkosaugos savaitės renginiai

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2024-05-03
  • Kategorija: Aktualijos

Aplinkosaugos savaitės metu vyko daug įvairių renginių:
8 b kl. mokiniai įrengė namelius  vabzdžiams. Vabzdžių viešbutis įsikūrė vaizdingame ir jaukiame mokyklos kiemo kampelyje, šalia pradinės mokyklos daržo. Jau turime pirmuosius lankytojus.


Vyko kūrybinės dirbtuvės „Save Our Planet“ Tote Bag Workshop, per kurias 8 a klasės mokiniai kartu su Amerikos tarptautinio švietimo tarybų parama sukūrė ir pagamino ekologiškus maišelius (Tote Bag), kaip reklaminio šūkio objektą švarios aplinkos išsaugojimui.

Projekto “Džinsų recycling – antras gyvenimas” metu 8 klasių mokiniai gamino medžiaginius pirkinių maišelius iš antrinių žaliavų. Tai galimybė pademonstruoti tvarų perdirbtų tekstilės žaliavų naudojimą naudojant Upcycling techniką. Daiktų „perdirbimas“ -  atliekų perdirbimo būdas, pakeliant pirminę kokybę, kurio metu gimsta nauji nešiojami daiktai ir aksesuarai, naudingi kasdieniame gyvenime. Neišmesdami tekstilės atliekų, o naudodami taikomiesiems darbams, palaikome švarią aplinką!

8-9 klasių  mokiniai  paruošė ir  vedė kūrybines dirbtuves pradinių klasių mokiniams. Dirbtuvės  skirtos paminėti Tarptautinei Žemės dienai. Pradinukai iš gofroto kartono likučių sukūrė linksmas miniatiūras, kaip pagrindą naudodami nepageidaujamus stiklainių dangčius.

Balandžio 24 d. 4 klasių mokiniai stebėjo skruzdėlės iš arti. Juos aplankė skruzdelių fermos savininkė su savo augintiniais. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos