Edukacinė pamoka ,,Vilniaus barokas“

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2024-05-10
  • Kategorija: Aktualijos

1994 m. Vilniaus senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą, kaip vienas gražiausių Senojo žemyno miestų, turintis didžiausią barokinį senamiestį. Gegužės 7 d. 11 c kl. mokiniai drauge su savo lietuvių klb. mokytoja R.Vaitkaityte ir gide Ilona vyko į edukacinę pamoką ,,Vilniaus barokas“. Po pamokos moksleiviai teigė,  kad sužinojo daug įdomių faktų apie Vilniaus baroką. 

Štai keletas mokinių atsiliepimų: 

,,Didžiausią įspūdį man paliko Dominikonų bažnyčia. Labai patiko freskos, likusios nuo XVII a. Apskritai, ekskursija patiko. Buvo labai įdomu ir smagu“ ( K.P., 11 c) 

,,Ekskursijos metu aplankėme keletą bažnyčių, dekoruotų baroko stiliumi. Man labai patiko ir tikrai buvo naudinga pasiklausyti naujų faktų apie Vilnių ir Lietuvą“. ( K.P., 11 c) 

,,Edukacinėje  pamokoje  sužinojau, kad Vilniuje yra labai daug baroko stiliaus pastatų, o ypač daug gražių bažnyčių. Gidė papasakojo kiekvienos bažnyčios istoriją, apie jai būdingus bruožus. Taip pat papasakojo šv. Kazimiero istoriją. Taigi, ši edukacinė pamoka buvo labai naudinga , nes daugiau sužinojau apie baroką, bažnyčias. Man labai patiko“. (A.P., 11 c) 

"Ekskursija leido pamatyti  pažįstamas vietas visai kitu kampu ir atrasti savo gimtojo miesto paslėptus lobius.  Gidė buvo tikra savo srities profesionalė: jos pasakojimai buvo ne tik informatyvūs, bet ir įtraukiantys.  Sužinojau daug naujo ir įdomaus apie baroką, kuris atgyja architektūroje ir gatvių istorijoje. Tokios ekskursijos įkvepia  ne tik tyrinėti praeitį, bet ir žvelgti į ateitį su nauju supratimu ir pagarba paveldui, kurį perduosime būsimoms kartoms. 
Ši ekskursija paskatino mane pažvelgti į gimtąjį miestą naujomis akimis ir suprasti, kaip svarbu branginti ir žinoti jo istoriją bei  kultūrą.“ ( A.K., 11 c)    
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos