Konstitucijos diena ,,Santaroje”

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Renginiai

Konstitucijos diena ,,Santaroje“  prasidėjo nuo pilietinės akcijos „Konstitucija gyvai“ darbų ir veiklų demonstravimo. 3-8 kl. mokiniai, kartu su savo klasių auklėtojomis,  savais žodžiais ir būdais išdėstė Konstitucijos teiginius, apibrėžiančius svarbias teises, laisves, pareigas ir kitas vertybines nuostatas. Mokiniai kūrybingai inscenizavo Konstitucijos straipsnius, piešė plakatus, šoko ir dainavo, kūrė skanduotes ir dalyvavo kituose sambūriuose.

Vilniaus „Santaros“ gimnazijos MEPA komanda organizavo protų mūšį „Europos ir Lietuvos konstitucijos. Istorija ir dabartis“. Protų mūšyje dalyvavo istorijos dalyką pasirinkę vienuoliktokai. Daugelis  iš jų svajoja apie Teisės studijas ateityje. Klausimai buvo įvairūs. Teko prisiminti, kad būtent Lietuva pirmoji ratifikavo Europos konstitucijos projektą. Daugelis suprato, kad norint studijuoti teisę, reikia daug mokytis ir daug žinoti. Tai patvirtino ir viešėjusi mūsų gimnazijoje Vilniaus M. Riomerio universiteto dėstytoja, advokatė Oksana Leontjeva , kuri  mūsų gimnazistams skaitė paskaitą apie LR Konstituciją ir teisės specializaciją .

Tolerancijos centras organizavo ir vedė pilietiškumo valandėles 5-8 klasių mokiniams.

Vyresniųjų klasių moksleiviai per istorijos pamokas Konstitucijos žinias pasitikrino dalyvaudami pilietinėje akcijoje – Konstitucijos egzamine.

    #MEPA/Lietuva

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos