Europos dienos minėjimas Vilniaus „Santaros“ gimnazijoje

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2022-05-10
  • Kategorija: Aktualijos

Europos dienos minėjimo renginių ciklas prasidėjo nuo gegužės 4 dieną  MEPA jaunųjų ambasadorių paruoštų ir pravestų klasės valandėlių 5-7 klasių mokiniams. Buvo paruošti pristatymai apie Europos Sąjungos istoriją, vertybes, Europos Parlamento veiklą ir galimybes. Mokiniams ypač patiko interaktyvus žaidimas „Ką žinai apie Europos Sąjungą?“.
Aštuntų klasių mokiniai žiūrėjo dokumentinį filmą „ Pačios keisčiausios sąjungos istorija“ Po peržiūros vyko aktyvi diskusija apie Europos Sąjungos svarbą Lietuvos gyvenime. Pasirodo,  8-tokai - tikri eurooptimistai. 
I ir II gimnazijos klasės bandė savo jėgas protų mūšiuose „Pažink Europos Sąjungą“. Mokiniai turėjo atsakyti į įvairaus sudėtingumo klausimus,  susijusius su Europos istorija, geografija, kultūra. Gerai pasirodyti žaidime padėjo anksčiau mūsų gimnazijos mokytojų vestos pamokos apie Europos Sąjungos ir Europos Parlamento veiklą. 
II – IV klasių gimnazistai gegužės 9 d. centralizuotai susirinko pasitikrinti savo žinių apie ES į Europos komisijos atstovybės Lietuvoje rengiamą Europos egzaminą. 
Smagiausia Europos dienos minėjimo dalis - tai flašmobų maratonas. Jaunieji ambasadoriai, siekdami ugdyti jaunosios kartos europietiškumą, pilietiškumą ir domėjimąsi ES, gimnazijos vidiniame kieme organizavo linksmą flašmobą pradinei mokyklai. Skambant Eurovizinei muzikai pradinukai atliko įvairius judesius.
Kitas flašmobas įvyko Vilniaus Europos aikštėje, kur jaunųjų ambasadorių komanda pademonstravo Europos vienybę ir palaikymą Ukrainai. Europos dienos minėjimas baigėsiVilniaus Lukiškių aikštėje, kur susipažinome su įvairių valstybių pateiktomis ekspozicijomis, valgiais. Viena gimnazijos  komanda dalyvavo „Misija: Žaliasis kursas“ galvosūkių kambario žaidime. Buvo nelengva, bet įdomu. 
Dar liko  įveikti Walk15 programėlės Europos dienos maršrutą  „Neakivaizdinis Vilnius“.
   
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos