Karjeros savaitė. Ekologinis sąmoningumas: ekskursija į UAB Grigeo

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2022-05-17
  • Kategorija: Aktualijos

Ekskursija į UAB ,,Grigeo'' 

,,Santaros" gimnazijoje vyksta Karjeros savaitė. 9 b klasės mokiniai dalyvavo  ekskursijoje į UAB ,,Grigeo''. Įmonė įkurta 1923 m.. Ją  įkūrė  mechanikas Grigorijus Kurecas, nuo jo vardo ir kilo pavadinimas – Grigiškės.

,,Jei teko važiuoti pro Grigiškes, tikriausiai matėte aukštą sieną. Anksčiau toje vietoje buvo akvedukas, kuriuo tekėjo vanduo. Ši vieta unikali, akvedukas pripažintas technikos paminklu'', - pasakojo gidas, gamyklos darbuotojas.

Sužinojome  apie popieriaus gamybos procesą ir fabriko darbą. Buvo įdomu išgirsti, kad yra keletas dirbtuvių, kuriose atliekamos įvairios funkcijos. Beveik visas procesas valdomas kompiuteriais. Įmonėje  gaminamas tualetinis popierius, rankšluosčiai, servetėlės, gofruotas kartonas, celiuliozė, reikalinga popieriui gaminti. Celiuliozė yra sudaryta iš pluoštų, ji gaminama iš medžių: spygliuočių ir lapuočių. Lietuvoje negaminama  celiuliozė, nes reikia atskiros didelės įmonės. Ji gaminama Skandinavijos šalyse, Rusijoje, Baltarusijoje. Mokiniai taip pat sužinojo, kad kasmet ,,Grigeo'' perdirba 25 000 tonų makulatūros, taip išsaugoma  800 000 medžių. 
Mus  nustebino gamykloje taikomi griežti higienos ir saugos reikalavimai – visiems buvo išdalintos liemenės, vienkartiniai chalatai ir kepuraitės, taip pat reikėjo nusiimti visus papuošalus, palikti telefonus.
Mūsų  ir mokytojų manymu, tokios ekskursijos labai naudingos, nes jos padeda suprasti, kodėl tokia  svarbi ekologija ir kokių profesijų reikia Lietuvoje. Visiems ekskursija labai patiko. Dovanos - servetėlės ir rankšluosčiai - visiems buvo maloni staigmena".

(Parengta padedant Darjai Lukovskovai, 9b) 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos