Santariečių MEPA komanda Euroskoloje

Vasario 15 dieną,  Lietuvos valstybės atkūrimo šventės išvakarėse,  Vilniaus „Santaros“ gimnazijos MEPA komanda kartu su kolegomis iš Vilniaus rajono  dalyvavo Euroscolos renginyje Europos Parlamente Strasbūre. Susitikimo tema: “THE EU’S ZERO POLLUTION AMBITION: WHERE DO WE STAND TODAY?” Renginio pradžioje  visus dalyvius, 27 Europos šalių MEPA komandas, pasveikino Europos Parlamento pirmininkė Roberta Mentsola, kuri palinkėjo būti aktyviems Europos Sąjungos valstybių piliečiais ir dalyvauti 2024 metų Europos Parlamento rinkimuose. Mokiniams teko  didžiulė  garbė dalyvauti susitikime su Europos parlamento analitike  Vivienne Halleux iš Belgijos ir Europos parlamento viceprezidentu  Robertu Zīle iš Latvijos. Kiekvienas galėjo dalyvauti diskusijoje, pateikti  klausimus, išsakyti savo nuomonę, balsuoti, debatuoti su daugiau nei 400 dalyvių iš kitų šalių. Moksleiviai buvo padalinti į frakcijas ir debatuose turėjo atstovauti savo politinės grupės pozicijai  sprendžiant Europos ekologijos problemas. Mokytojai dirbo pagal atskirą programą, dalyvavo žaidime apie EP.
Pasibaigus renginiui Lietuvos MEPA delegacija pasveikino Lietuvą ir Strasbūrą su Vasario 16 – ąja - giedojo ,,Tautišką giesmę‘‘ EP vidiniame kiemelyje.
Dalyvavimas Euroscolos renginyje suteikė galimybę arčiau susipažinti su ES šalių kultūra, istorija, tradicijomis. Kelionės metu aplankyta  Čekijos sostinė Praha, organizuota  pažintinė ekskursija  Strasbūro senamiestyje, kuris įtrauktas į UNESCO paveldą, susipažinta  su vokišku viduramžių miestu Rotenburgu prie Tauberio. Kelionė paliko pačius nuostabiausius įspūdžius. 
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos