Apsilankymas teatre 

  • Paskelbė : Natalija Solden
  • Paskelbta: 2023-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 6 d. ir 7 d. teatre lankėsi šešiasdešimt 9-12 klasių mokinių (lydinčios  anglų kalbos mokytojos L.M. ir T. B.). American Drama Group Europe atvyko su šiltu ir juokingu muzikiniu spektakliu „Pygmalion“ (geriau žinomu dėl adaptuoto filmo versijos „Mano puikioji ledi“).

„TNT Theatre“ režisieriaus Paul Stebbings sukurtas spektaklis išsiskiria tuo, kad scenarijaus sunkūs ir ilgi monologai pakeičiami į dinamišką ir pilną veiksmo socialinę komediją. Muzika bei šokis sukuria spektaklį, suprantamą  jauniesiems žiūrovams. Pjesėje žodis transformuojamas į veiksmą scenoje, o žiūrovai lieka apstulbinti  juoko, meilės, kvailybės ir išminties.

Taigi mokiniai  galėjo ne tik patobulinti savo anglų kalbos supratimo įgūdžius, bet ir pamąstyti, kas gyvenime svarbiau. Verta pagalvoti apie pagrindinės  veikėjos Elizos Doolittle žodžius:  ,,Moteris ir gėlių mergaitė skiriasi ne tuo, kaip jos elgiasi, o kaip su jomis  elgiamasi.’’ Ne veltui „Pygmalion“ lieka vienas iš populiariausių draminių kūrinių nuo V. Šekspyro laikų.

YouTube klipas: https://www.youtube.com/watch?v=vxiPSPw1exA

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos